Stap voor stap op weg naar uw woning

Tijdlijn en stappen

Bij Presolid Home ontzorgen wij u in het hele proces, van aanvraag tot sleuteloverdracht en daarna. We nemen de klant mee bij iedere fase van het bouwproces en laten zien dat wij de kennis in huis hebben. Het bouwen van je ideale woning moet vooral leuk zijn.

Het eerste vrijblijvende gesprek
Het eerste vrijblijvende gesprek

Kennismaking

Alles start met een prettig kennismakingsgesprek. In dit eerste vrijblijvende persoonlijke contact staan uw wensen en vragen centraal. Heeft u al een bouwstijl voor ogen of bijvoorbeeld een moodboard op Pinterest? Neem deze gerust mee! Samen bespreken we uw wensen, mogelijkheden en geven u een kijkje in de ‘keuken’ van Presolid Home.

De perfecte oriëntatie van de woning op uw kavel
De perfecte oriëntatie van de woning op uw kavel

Inspiratie

Na de constructieve kennismaking nemen we u graag vrijblijvend mee naar onze huisarchitect Building Design Architectuur. Op basis van uw woonwensen en ideën kijken we naar de perfecte oriëntatie van de woning op uw kavel. Denk hierbij aan lichtinval, zichtlijnen maar ook de gemeentelijke voorschriften. Zo ontstaat er een eerste schets die inzicht geeft in de indeling, uitstraling en een richtprijs van uw woning.

De basis voor een overzichtelijke offerte
De basis voor een overzichtelijke offerte

Schetsontwerp en prijsvorming

Op basis van onze inspiratiesessie wordt het schetsontwerp gemaakt. Alvorens het schetsontwerp gemaakt wordt, maken we onderling afspraken. De schetsen worden voorgelegd aan de welstandcommissie en vormen de basis voor een overzichtelijke offerte. Zo weet u in grote mate op voorhand waar u aan toe bent en kunt u uw plannen financieel toetsen.

Verder met de bouwplannen
Verder met de bouwplannen

Omgevingsvergunning

Wauw, de schets en offerte vallen in de smaak! Hoe nu verder? Na overeenstemming over de offerte, het opmaken van de aannemingsovereenkomst en het akkoord van de welstandscomissie gaan we verder met de bouwplannen en wordt de omgevingsvergunning klaargemaakt en daarna ingediend.

Uw droomhuis uitvoeringsklaar maken
Uw droomhuis uitvoeringsklaar maken

Technische voorbereiding

Uw droomhuis uitvoeringsklaar maken; het moment om de puntjes op de i te zetten. Samen met u bezoeken we onze vaste partners voor het uitzoeken van o.a. uw buitenkozijnen, gevelstenen, dakpannen en trappen. Ondertussen tekenen onze technische collega’s de woning voor u uit. Op die manier ontstaat een maatwerk pakket dat compleet aansluit bij uw wensen.

Uw woning in enkele dagen wind- en waterdicht
Uw woning in enkele dagen wind- en waterdicht

Bouwen

Het is zover! De prefab elementen zijn uitgetekend, het hout wordt machinaal verwerkt en uw houtskelet wordt volledig geprefabriceerd door onze werkplaats medewerkers. Hierbij zijn wij onafhankelijk van weersinvloeden. Zodra de prefab onderdelen gereed zijn worden deze getransporteerd en zetten wij uw woning in enkele dagen wind- en waterdicht neer. Hierna hebben wij circa drie maanden nodig om, samen met onze onderaannemers, de woning oplever-klaar te maken.

U ontvangt van ons de definitieve sleutels
U ontvangt van ons de definitieve sleutels

De oplevering

Uw woning is gereed! U heeft gedurende het bouwproces al op de bouw mogen meekijken. Tijdens de oplevering lopen we samen met u door de woning om de eventuele opleverpunten in beeld te brengen. Na de oplevering dient u de woning zelf te verzekeren en ontvangt u van ons de definitieve sleutels. De woning is na deze feestelijke dag officieel uw eigendom.

Wanneer u tevreden bent, zijn wij dat ook!
Wanneer u tevreden bent, zijn wij dat ook!

Nazorg

Vanzelfsprekend leveren we uw woning zo optimaal mogelijk op. Mochten er toch nog nazorg punten zijn, dan lost onze service dienst in overleg met onze onderaannemers deze punten graag voor u op. Wanneer u tevreden bent, zijn wij dat ook!

Gefeliciteerd met uw woning!
Gefeliciteerd met uw woning!

Laat het stappenplan voor u werken

Bent u na het lezen enthousiast geworden? Of heeft u hierover nog wat vragen?

Graag staan we u te woord of plannen we een vrijblijvende afspraak. Door het formulier in te vullen nemen we contact met u op. Wij zijn ook te bereiken op 0547-384077.

Snel contact