Stap voor stap op weg naar uw woning

Tijdlijn en stappen

Bij Presolid Home ontzorgen wij u door het hele proces; van aanvraag tot sleuteloverdracht en daarna. We nemen u mee in iedere fase van het bouwproces en laten u zien dat wij de kennis in huis hebben. Het bouwen van uw ideale woning moet vooral leuk zijn, wij maken dat waar!

Het eerste vrijblijvende gesprek
L
Het eerste vrijblijvende gesprek

Kennismaking

Een prettige eerste kennismaking is essentieel, zowel voor u als voor ons. In het eerste vrijblijvende persoonlijke contact, staan uw wensen en vragen centraal. Wellicht heeft u al een bouwstijl voor ogen en heeft u al ideeën verzameld in een moodboard, neem deze dan gerust mee! Samen bespreken we uw wensen en bekijken we de mogelijkheden. En uiteraard geven wij u een kijkje in de ‘keuken’ van Presolid Home.

De perfecte oriëntatie van de woning op uw kavel
L
De perfecte oriëntatie van de woning op uw kavel

Inspiratie

Na de constructieve kennismaking nemen we u graag vrijblijvend mee naar onze huisarchitect Building Design Architectuur. Hier wordt op basis van uw woonwensen, ideeën en budget een eerste schets gemaakt. Daarin wordt bovendien rekening gehouden met lichtinval, zichtlijnen en de gemeentelijke voorschriften, zodat er een optimale indeling van de kavel ontstaat. De eerste schets geeft inzicht in de indeling en uitstraling van de woning, alsook een richtlijn voor de bouwkosten.

De basis voor een overzichtelijke offerte
L
De basis voor een overzichtelijke offerte

Schetsontwerp en prijsvorming

Op basis van onze inspiratiesessie wordt het schetsontwerp gemaakt. Alvorens het schetsontwerp gemaakt wordt, maken we onderling afspraken. De schetsen worden voorgelegd aan de welstandcommissie en vormen de basis voor een overzichtelijke offerte. Zo weet u in grote mate op voorhand waar u aan toe bent en kunt u uw plannen financieel toetsen.

Verder met de bouwplannen
L
Verder met de bouwplannen

Omgevingsvergunning

Wauw, de schets en offerte vallen in de smaak! Hoe nu verder? Na overeenstemming over de offerte, het opmaken van de aannemingsovereenkomst en het akkoord van de welstandscommissie gaan we verder met de bouwplannen. Ook wordt de omgevingsvergunning klaargemaakt en daarna ingediend.

Uw droomhuis uitvoeringsklaar maken
L
Uw droomhuis uitvoeringsklaar maken

Technische voorbereiding

Het moment om de puntjes op de i te zetten is aangebroken. Wij maken uw droomhuis klaar voor de uitvoering. Samen met u bezoeken we onze vaste partners voor het uitzoeken van o.a. uw buitenkozijnen, gevelstenen, dakpannen en trappen. Ondertussen tekenen onze technische collega’s de woning voor u uit. Op die manier ontstaat een maatwerkpakket dat compleet aansluit bij uw wensen.

Uw woning in enkele dagen wind- en waterdicht
L
Uw woning in enkele dagen wind- en waterdicht

Bouwen

Het is zover; er kan gebouwd worden! De prefab elementen zijn uitgetekend, het hout wordt machinaal verwerkt en uw houtskelet wordt in onze fabriek volledig geprefabriceerd door onze werkplaatsmedewerkers. Ideaal, want we zijn hierbij dus onafhankelijk van weersinvloeden. Zodra de prefab onderdelen gereed zijn, worden ze getransporteerd naar uw kavel. En binnen slechts enkele dagen zetten wij uw woning wind- en waterdicht neer. Hierna hebben wij nog circa drie maanden nodig om, samen met onze onderaannemers, de woning opleverklaar te maken.

U ontvangt van ons de definitieve sleutels
L
U ontvangt van ons de definitieve sleutels

De oplevering

Uw woning is klaar! U heeft gedurende het bouwproces al op de bouw mogen meekijken. Tijdens de oplevering lopen we samen met u door de woning om de eventuele opleverpunten in beeld te brengen. Na de oplevering dient u de woning zelf te verzekeren en ontvangt u van ons de definitieve sleutels. De woning is na deze feestelijke dag officieel uw eigendom.

Wanneer u tevreden bent, zijn wij dat ook!
L
Wanneer u tevreden bent, zijn wij dat ook!

Nazorg

Vanzelfsprekend leveren we uw woning zo optimaal mogelijk op. Mochten er toch nog nazorg punten zijn, dan lost onze service dienst in overleg met onze onderaannemers deze punten graag voor u op. Wanneer u tevreden bent, zijn wij dat ook!

Gefeliciteerd met uw woning!
Gefeliciteerd met uw woning!

Laat het stappenplan voor u werken

Bent u na het lezen enthousiast geworden? Of heeft u hierover nog wat vragen?

Graag staan we u te woord of plannen we een vrijblijvende afspraak. Door het formulier in te vullen nemen we contact met u op. Wij zijn ook te bereiken op 0547-384077.

Snel contact
MAAK EEN AFSPRAAK

Bezoek ons in Enter

Wat is een balansventilatie?

Balansventilatie is een installatie waarbij er evenveel vers gefilterde buitenlucht het huis in wordt geblazen, als dat er vervuilde lucht uit de woning wordt afgevoerd.

De energie van de uitgaande lucht (warmte in de winter, koelte in de zomer) wordt overgedragen aan de binnenkomende lucht.

Vraag vrijblijvend een brochure aan

Brochure postcode beknopt

Nog niet bekend waar u gaat bouwen? Geef dan de postcode aan waar u bouwplannen heeft.

Brochure per post