De kracht van prefab bouwen

Houtskeletbouw

Wanneer u overweegt een woning te bouwen, komt u voor veel vragen en keuzes te staan. Een belangrijke keuze is die van de bouwmethode. Wij zijn specialist in houtskeletbouw en informeren u op deze pagina graag over alle ins en outs van deze bouwmethode.

Kortom, na het lezen van deze pagina bent u op de hoogte!

Houtskeletbouw

In een prefab product zelf uw woning samenstellen of een unieke woning bouwen onder architectuur? Het kan! Het is mogelijk dankzij houtskeletbouw.

Deze bouwmethode heeft vele voordelen zoals een snelle bouwtijd, een hoog wooncomfort en het is bovendien zeer duurzaam. Door ons uitgekiende productieproces worden medewerkers en bouwmaterialen zo efficiënt mogelijk ingezet. Bovendien zijn de wanden, plafonds en het dak perfect geïsoleerd. Hierdoor is de woning zeer energiezuinig. Hout is ecologisch, geeft zuurstof en voor het verwerken is weinig energie benodigd. Houtskeletbouw heeft een aangenaam binnenklimaat en is een lichte bouwmethodiek. Dit zorgt voor een goede akoestiek en veel woongenot voor de bewoners.

Houtskeletbouw

Een woning zelf samenstellen of onder architectuur bouwen in een prefab product; klinkt goed toch? Dit is mogelijk dankzij onze bouwmethode houtskeletbouw.

Door ons uitgekiende productieproces worden medewerkers en bouwmaterialen zo efficiënt mogelijk ingezet. Bovendien zijn de wanden, plafonds en het dak perfect geïsoleerd. Hierdoor is de woning zeer energiezuinig. Hout is ecologisch, geeft zuurstof en voor het verwerken is weinig energie benodigd. Houtskeletbouw heeft een aangenaam binnenklimaat en is een lichte bouwmethodiek. Voorgaande betekend een goede akoestiek en veel woongenot voor de bewoners.

Bouwsnelheid

De vloer-, wand- en dak elementen van de woning worden geprefabriceerd in onze productielocatie in Enter onder ideale omstandigheden, zonder weersinvloeden. In het tijdsbestek van slechts één week zijn de onderdelen inclusief isolatie, kozijnen en beglazing gefabriceerd en klaar voor transport naar de bouwlocatie.

Hier wordt uw woning vervolgens in een aantal dagen wind- en waterdicht opgezet. Met als groot voordeel; geen vocht in uw woning! Dit voorkomt droogtijden en zorgt voor het behoud van de materialen. Daarnaast zijn onze bouwploegen veel minder afhankelijk van de weeromstandigheden en kunnen we op deze manier procesmatig en efficiënt werken aan de (af)bouw van uw woning!

Bouwsnelheid

De vloer-, wand- en dak elementen van de woning worden geprefabriceerd in onze productielocatie in Enter. In een tijdsbestek van circa één week zijn de onderdelen inclusief isolatie, kozijnen en beglazing gefabriceerd en klaar voor transport naar de bouwlocatie.

Vervolgens wordt uw woning in een aantal werkdagen wind- en waterdicht opgezet. Het voordeel? Geen vocht in uw woning! Dit voorkomt droogtijden en zorgt voor het behoud van de materialen. Daarnaast zijn onze bouwploegen veel minder afhankelijk van de weeromstandigheden en kunnen we op deze manier procesmatig en efficiënt werken aan de (af)bouw van uw woning!

Wooncomfort

Een gezond en comfortabel binnenklimaat is een must voor uw welzijn. Met een woning van Presolid Home bent u verzekerd van een goed geïsoleerde en geventileerde woning.

Door de geïsoleerde daken, vloeren én buiten- en binnenwanden ontstaat er naast een prettig binnenklimaat ook akoestische demping. Dit wordt versterkt door de zwevende cementdekvloeren op de verdieping. Hierdoor wordt het contactgeluid namelijk gereduceerd tot een minimum. Wat betreft de ventilatie heeft u de keuze uit balansventilatie of mechanische ventilatie met roosters. Zo is er altijd een ventilatiesysteem dat aansluit bij uw wensen.

Wooncomfort

Een gezond en comfortabel binnenklimaat is een must voor uw welzijn. De woning is zeer goed geïsoleerd, daarnaast is het belangrijk de woning ook goed te ventileren.

Bij ons krijgt u de keuze uit mechanische ventilatie met roosters of een balansventilatie, zo heeft u een bij uw wensen passend ventilatiesysteem. Door de geïsoleerde daken, vloeren, buiten- en binnenwanden ontstaat er naast een prettig binnenklimaat ook akoestische demping. Door de zwevende cementdekvloeren op de verdieping wordt het contactgeluid gereduceerd tot een minimum.

Financiële zekerheid

Als u gaat bouwen wilt u niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Daarom werken wij stap voor stap toe naar de bouw van uw woning.

Door de procesmatige manier van werken en door onze prefab bouwmethodiek brengen we voor de start van de bouw alle onderdelen en materiaalkeuzes in beeld. Dit intensieve voortraject draagt bij aan een gestroomlijnde bouwperiode en geeft financiële zekerheid voor u als opdrachtgever. Kortom, geen verassingen tijdens de bouw en een transparante werkwijze.

Financiële zekerheid

Door de procesmatige manier van werken en onze prefab bouw methodiek brengen we voor de start van de de bouw alle onderdelen en materiaalkeuzes in beeld.

Zo werken we stap voor stap toe naar de bouw van de woning. Dit intensieve voortraject draagt bij aan een gestroomlijnde bouwperiode en geeft financiële zekerheid voor u als opdrachtgever. Kortom geen verassingen tijdens de bouw en een transparante werkwijze.

Duurzaamheid

Houtskeletbouw is een duurzame manier van bouwen. Niet alleen is hout een natuurproduct en kan het worden hergebruikt, ook heeft hout van nature een zeer goede isolerende werking. 

Sterker nog, deze isolerende werking is zelfs 5 keer groter dan bij een traditionele bouw. En bovendien is een houtskeletbouw woning toekomstbestendig met een levensduur die minimaal gelijk is aan een traditioneel gebouwde woning. Een geruststellende gedachte.

Duurzaamheid

Houtskeletbouw is een duurzame manier van bouwen. Hout is een natuurproduct en kan worden hergebruikt.

Daarnaast heeft hout een goede isolerende werking, dit is goed voor het milieu. Hierbij is een houtskeletbouw woning toekomstbestendig en is de levensduur minimaal gelijk aan een traditioneel gebouwde woning. Een geruststellende gedachte.

Stikstof

De bouwsector staat al geruime tijd in het teken van de stikstof-crisis. De nieuwe realiteit in de bouwsector is anders bouwen; rekening houden met de natuur, stikstofarm, prefabricage en modulair.

Onze prefab bouwmethodiek sluit hier uitstekend bij aan en daarmee gaan we voorbereid de toekomst tegemoet.

Bij Presolid Home bouwen wij klimaat bewust.
houtbouw leidt tot een substantiële CO² reductie.

Stikstof

De bouwsector staat al geruime tijd in het teken van de stikstof-crisis. De nieuwe realiteit in de bouwsector is anders bouwen. Rekening houden met de natuur, stikstofarm, prefabricage en modulair.

Door onze prefab bouwmethodiek denken we aan het klimaat en zijn we als bedrijf voorbereid op de toekomst. 

MAAK EEN AFSPRAAK

Bezoek ons in Enter

Wat is een balansventilatie?

Balansventilatie is een installatie waarbij er evenveel vers gefilterde buitenlucht het huis in wordt geblazen, als dat er vervuilde lucht uit de woning wordt afgevoerd.

De energie van de uitgaande lucht (warmte in de winter, koelte in de zomer) wordt overgedragen aan de binnenkomende lucht.

Vraag vrijblijvend een brochure aan

Brochure postcode beknopt

Nog niet bekend waar u gaat bouwen? Geef dan de postcode aan waar u bouwplannen heeft.

Brochure per post