Duurzaam bouwen

Wanneer we spreken over duurzaam bouwen hebben we het eigenlijk over een heel ruim begrip. Duurzaam bouwen betekent eigenlijk niets meer dan de effecten die het bouwen van een prefab huis op het milieu hebben. Naast het bouwen zelf moet er ook rekening worden gehouden met het gebruik van het gebouw. Hiermee wordt bedoelt dat er ook wordt gekeken naar de CO2 uitstoot  van bijvoorbeeld de verwarming of koeling van een gebouw. Bij duurzaam bouwen wordt er dus gekeken naar het totaalplaatje voor het milieu. Presolid Home houdt rekening met zowel de duurzaamheid tijdens het bouwen als het gebruik. 

U wilt een woning bouwen die voldoet aan de norm van duurzaam bouwen? Presolid Home kan dit voor u realiseren. Wat betekent duurzaam bouwen eigenlijk? De term duurzaam bouwen staat voor een bouwmethode die gebruik maakt van duurzame materialen die maatschappelijk verantwoord zijn. Bij duurzaam bouwen is er sprake van een evenwicht tussen ecologische, economische  en sociale belangen. Door de klimaatverandering is duurzaamheid in deze  eeuw wereldwijd dé serieuze uitdaging.

En daarom heeft Houtskeletbouw dé toekomst als het om duurzaam bouwen gaat en gekeken wordt naar milieuaspecten, logistiek, maatwerk, prefabricage, kwaliteit en energiezuinigheid. Want bij houtskeletbouw wordt gebruik gemaakt van duurzaam en volledig recyclebare materialen. En houtskeletbouw  past volledig bij de overheidsdoelstelling om binnen een periode van 5 jaar 20 procent meer hout toe te passen in de bouw.  Omdat hout als natuurlijke grondstof voldoet  aan de normen van duurzaam bouwen.

Presolid Home heeft meer dan 30 jaar ervaring in de houtskeletbouw. In deze periode is er door ons veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van ons product en de productiemethode. Wij werken volgens de nieuwste technieken en met duurzame materialen passend binnen de standaardnorm van duurzaam bouwen. Samen met onze vaste leveranciers en onderaannemers staan wij garant voor een kwalitatief hoogwaardig product met een goede prijs / kwaliteitsverhouding. De vrijheid van vormgeving, het zeer lage energieverbruik, de uitstekende geluid- en brandwerende eigenschappen en het ideale woonklimaat zijn elk voldoende reden om voor deze bouwmethode te kiezen.

Houtskeletbouw duurzaam bouwen:

  • Milieuvriendelijke materialen
  • Prefab-bouwmethode
  • Gunstige arbeidsomstandigheden
  • Minder arbeid op de  bouwplaats – minder bouwverkeer  –  minder bouwafval
  • Zeer flexibele bouw
  • Energiezuinig door hoge isolatie-waarden

Meer weten over Houtskeletbouw en duurzaam bouwen? Vraag ons gratis inspiratieboek aan.

Energiezuinig

Een woning die zeer energiezuinig is, wie wil dit niet? Want steeds meer mensen worden zich bewust van het belang van het treffen van energiebesparende maatregelen. Een zuinig huis is zowel goed voor het milieu als  voor de jaarlijkse energiekosten .

Want de laatste jaren worden de energieprijzen verhoogd  doordat de energiebronnen schaarser worden. Maar ook de internationale spanningen en conflicten zorgen voor verhogingen van de energieprijzen. De verwachting is dat de komende 20 jaar deze trend zal doorgaan. Het is dus uitermate belangrijk om te zorgen dat u voor uw huis zo min mogelijk energie nodig heeft.
Houtskeletbouw biedt uitstekende mogelijkheden om aan de behoefte voor  energiezuinige, gezonde en comfortabele woningen te voldoen.

Presolid Home bouwt al meer dan 30 jaar woningen volgens de Houtskeletbouw methode. Dit is een prefab bouwsysteem waarbij in de fabriekshal de dragende elementen  van de woningen volledig geprefabriceerd worden en op de bouwplaats aangeleverd. Binnen  een of twee dagen kan de woning in zijn geheel opgezet worden. De woning is dan meteen wind- en waterdicht waardoor er geen extra vocht van betekenis in de woning komt. Dit betekent direct minder energieverbruik in de nieuwe woning. Slechte weersomstandigheden tijdens de bouw hebben ook geen invloed op het eindresultaat en het veel voorkomende probleem van krimpscheuren wordt  nagenoeg voorkomen. Er hoeft dus ook niet extra te worden geventileerd na gereedkomen van de woning met als voordeel dat er niet veel warmte verdwijnt, belangrijk voor uw energieverbruik.  De woningen worden na het opzetten voorzien van een buitengevel van metselwerk of eventueel een andere gevelbekleding.

Voor de productie van houtskeletbouw woningen is minder energie nodig dan voor de traditionele bouw. Bovendien zijn er geen andere bouwsystemen waarin isolatiematerialen zo makkelijk en voordelig zijn op te nemen als in houtskeletbouw. In al onze woningen gebruiken wij hoogwaardige isolatiematerialen. Houtskeletbouw staat bekend om zijn hoge isolatiewaarde.

Houtskeletbouw energiezuinig door:

  • Prefab-bouwmethode  – voor de productie minder energie nodig
  • Snel wind – en waterdicht geen extra stookkosten /warmteverlies
  • Hoge isolatiewaarde

Wilt u informatie over onze woningen vraag ons gratis inspiratieboek aan! Wilt u contact opnemen? Ga dan naar onze contactpagina.

Onze klant:

“We waren (en zijn nog steeds) erg onder de indruk van de snelheid waarmee alles is geplaatst”

Onze klant:

“Onze opdrachtgever gaf ons een video van het opzetten van de woning, en was onder de indruk van de snelheid van de opbouw van de woning.”

Onze klant:

“We zijn verbaasd over de snelheid waarmee onze woning werd opgezet. Echt prachtig om te zien!”

Onze klant:

“Super om te zien hoe onze woning werd opgebouwd”

Onze klant:

“Onvoorstelbaar dat een woning zo snel kan worden opgezet!”

Aan de Stegge Presolid Home B.V.
Vonderweg 6
7468 DC Enter

T: 0547 - 38 40 77

E: info@presolidhome.nl

BTW: NL009225389.B01

Heeft u een vraag?