Schuurwoning bouwen onder architectuur bij Presolid Home

Bent u op zoek naar een bijzondere woning die qua stijl helemaal uniek is? Dan is een schuurwoning wellicht iets voor u. Bij Presolid Home kunnen we de schuurwoning bouwen die geheel aan uw wensen en eisen voldoet. Hierbij kunt u rekenen op deskundig advies van onze adviseurs en architect, zodat uw droomwoning in de praktijk tot leven kan komen!

Schuurwoning ontstaan

De Schuurwoning, hoe is dit type woning ontstaan?

De geschiedenis van het bouwen van een schuurwoning gaat een lange tijd terug. De ‘roots’ van een schuurwoning laten bouwen komt voornamelijk uit Amerika. De oude ‘vervallen’ boerenschuren werden omgebouwd tot de mooiste woningen, ook wel de schuurwoning genoemd.
De Nederlandse schuurwoning heeft zich verder ontwikkeld met invloeden uit de traditionele Nederlandse boerderij. Deze woningen hebben vaak een rieten dak. Ze zijn vrijstaand en hebben een aantal vertrekken op de begane grond, zoals een woonkamer, riante leef-keuken, hobby of werkruimte. Op de bovenverdieping bevinden zich meestal drie á vier slaapkamers en een ruime badkamer.

Schuurwoning die opgaat in het landschap
Door de houten gevelbekleding en grote raampartijen de juiste harmonie tussen binnen en buiten.

De landelijke uitstraling van een schuurwoning

Een schuurwoning heeft een unieke, stijlvolle landelijke uitstraling. Het is meestal vrij klassiek, met eenvoudige lijnen en een lichte kleur palet van natuurlijke aards tinten. Het exterieur van een schuurwoning maakt gebruik van robuuste materialen zoals hout en gevelstenen, wat de landelijke uitstraling versterkt.
Door slim gebruik te maken van de omgeving kan je met een schuurwoning ook een rustige sfeer creëren. Door bepaalde elementen, zoals bomen of natuurlijke meren, gaat de schuurwoning op in het landschap. Deze elementen versterken wat je huis al biedt. Door hier rekening mee te houden tijdens het ontwerp van uw woning, zorgen wij ervoor dat alles in harmonie samen komt.

Schuurwoning met donkere gevelbekleding en riet gedekte kap.
De doorgetrokken kap zorgt voor een mooie overkapping als verlengstuk van de keuken.

Schuurwoning landelijke uitstraling
Bouwstijl schuurwoning

Wie bepaalt de bouwstijl van een schuurwoning?

De bouwstijl van de schuurwoning is op dit moment erg populair. Er zijn verschillende soorten schuurwoningen. We hebben de “schuurwoning” de afgelopen jaren in vele varianten gebouwd. Hierin zijn er veel verschillende mogelijkheden. Wilt u bijvoorbeeld een moderne of klassieke woning? Om u goed te oriënteren nemen we u graag vrijblijvend mee en gaan we samen met onze huisarchitect uw woonwensen in beeld brengen.

Schuurwoning met details van houten eiken gebinten.

Schuurwoning laten bouwen op uw kavel?

Wij houden rekening met uw ideeën, zonligging, zichtlijnen en de gemeentelijke voorschriften. Zo ontstaat uw optimale schuurwoning. Het is mogelijk om een kleine of grote schuurwoning te laten bouwen. Een schuurwoning kan zowel op de breedte als de diepte van de kavel gesitueerd worden. De bouwstijl en het uiterlijk van de schuurwoning worden gecreëerd in overleg met u en onze huis architect. Door de combinatie van verschillende materialen zoals hout, steen, pannen of riet creëren we een unieke blikvanger op uw kavel. 

Mogelijkheden met betrekking tot indeling en toepassing

De inrichting van uw prefab schuurwoning kan geheel naar wens, ‘bijna’ alles is mogelijk denk hierbij aan een riante leefkeuken en woonkamer of verschillende woon/werk ruimtes, de mogelijkheid om uw hobby’s uit te voeren als daar specifieke wensen voor zijn, een berging of om een levensloopvriendelijke woning te bouwen met een slaap en badkamer beneden.

De toepassing van uw prefab schuurwoning kan heel divers zijn; Om zelf permanent in te wonen, als tweede of vakantiewoning. Ook voor bedrijfsdoeleinden en recreatie is de schuurwoning een goede oplossing.

De schuurwoning wordt als prefab houtskeletbouw ontworpen en geproduceerd waardoor er een snelle montage mogelijk is en u zo snel mogelijk kunt genieten van uw droomhuis.

Bouwstijl schuurwoning
Bouwstijl schuurwoning

Voorbeeld plattegronden van een schuurwoning

De langgerekte hoofdvorm met een riante leef-keuken en grote slaapkamers op de verdieping

Prijzen, wat kost een schuurwoning bouwen?

De prijs van een schuurwoning bouwen staat niet vast, we kijken naar uw woonwensen en budget en op basis daarvan worden de eerste schets gemaakt, daarnaast is goede oriëntatie belangrijk om ook grip te houden op de bouwkosten. De prijs van een schuurwoning is natuurlijk afhankelijk van de grootte, speciale wensen en de materialen die gebruikt worden. We werken in een Bouwteam die u door het hele (financiële) proces meeneemt. Door de efficiënte bouwwijze zijn de prijzen van een houtskeletbouw schuurwoning relatief lager.

Waarom prefab houtskeletbouw?

Prefab houtskeletbouw is een ideale manier om een schuurwoning te bouwen onder architectuur. Het biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele bouwmethode: het is milieuvriendelijk, duurzaam, efficiënt en sneller. Bovendien kunt u met prefab houtskeletbouw heel flexibel zijn in het ontwerp van uw woning. Onze bouwwijze bied daarnaast ook een zeer comfortabel leefklimaat en een fijne akoestiek.

 

De werkwijze.

Uw schuurwoning bouwen bij ons? Dit kunt u verwachten: Bij Presolid Home ontzorgen wij u door het hele proces; van aanvraag tot sleuteloverdracht en ook in de nazorg. We nemen u mee in iedere fase van het bouwproces en laten u zien dat wij de kennis in huis hebben. Het bouwen van uw ideale woning moet vooral leuk zijn, wij maken dat waar! Kijk ook naar: “Onze werkwijze: Tijdlijn en Stappen.”

De beginfase van onze prefab houtskeletbouw woning
De constructieve houten elementen voor de buiten- en binnenwanden van onze schuurwoningen.

werkwijze schuurwoning bouwen

Wie zijn wij:

Presolid Home is uw specialist in prefab houtskeletbouw. Meer weten over houtskelet bouw bekijk onze pagina: Houtskeletbouw – Presolid Home of onze blog:  Houtskeletbouw

Onze klanten kunnen rekenen op persoonlijke service, professionele adviezen en een hoge kwaliteit product. Wij bieden ook ondersteuning bij het aanvragen van vergunningen, financiële tips voor de financiering van uw woningproject en helpen u met het realiseren van uw schuurwoning. Onze medewerkers staan garant voor topkwaliteit door hun jarenlange ervaring met prefab houtskeletbouw.

Wij begrijpen dat elk project anders is en een unieke benadering vereist. Daarom zullen wij uw project met de grootste zorg, aandacht voor detail en professionele adviezen ondersteunen. Ons team staat klaar om u te adviseren over alle mogelijkheden die prefab houtskeletbouw biedt, inclusief opties voor het verduurzamen van uw woning, kostenramingen en meer.

Red Cedar Schuurwoning

Het model Red Cedar, een Impressie van een schuurwoning uit onze modelwoningen. Metselwerk en houten gevelbekleding in aardse tinten.

Prefab Schuurwoning laten bouwen:

Bent u enthousiast geworden en wilt u een schuurwoning laten bouwen? 

Kijk voor meer inspiratie of onze andere woonstijlen op onze website.

Bekijk ook de Schuurwoning inspiratie pagina, hier vindt u voorbeelden van allerlei verschillende schuurwoningen.

Neem contact met ons op via contact@presolidhome.nl of bel 0547 – 38 40 77 om een afspraak te maken voor een kennismaking en adviesgesprek over wat er mogelijk is voor uw schuurwoning. Wij helpen u graag bij het bouwen van uw droomhuis!

MAAK EEN AFSPRAAK

Bezoek ons in Enter

Wat is een balansventilatie?

Balansventilatie is een installatie waarbij er evenveel vers gefilterde buitenlucht het huis in wordt geblazen, als dat er vervuilde lucht uit de woning wordt afgevoerd.

De energie van de uitgaande lucht (warmte in de winter, koelte in de zomer) wordt overgedragen aan de binnenkomende lucht.

Vraag vrijblijvend een brochure aan

Brochure postcode beknopt

Nog niet bekend waar u gaat bouwen? Geef dan de postcode aan waar u bouwplannen heeft.

Brochure per post