Overweeg eens voor uw huis houtskeletbouw. Dit is waarom…

Heeft u ooit over houtskeletbouw nagedacht voor uw woning? Wij bieden voor uw huis houtskeletbouw aan, een praktisch en duurzaam bouwsysteem met vele voordelen.

Als u bijvoorbeeld een duurzaam en circulair bouwsysteem zoekt, dan is houtskeletbouw de juiste keuze. In deze blog leggen we uit waarom prefab houtskeletbouw een geweldige optie is om een woning mee te bouwen. Stap voor stap bespreken we het proces, zodat u een duidelijker beeld krijgt van wat u kunt verwachten. Dankzij dit bouwsysteem kunt u naar wens het huis bouwen dat aan alle verwachtingen voldoet.

1. Oriënterende fase

Wanneer u overweegt om te gaan bouwen komt u voor belangrijke keuzes te staan. Eén van deze keuzes is het bouwsysteem. In de huidige tijd zijn zwaarwegende factoren: Klimaat, circulair bouwen, duurzaam, CO2- en stikstof uitstoot. Met ons houtskeletbouw bouwsysteem draagt u bij aan een duurzame oplossing ten aanzien van bovengenoemde factoren. Houtskeletbouw is namelijk: goed voor het klimaat omdat hout ecologisch is en een natuurproduct is. De meest gebruikte materialen in een houtskeletbouw woning zijn circulair en kunnen worden hergebruikt. De stikstof uitstoot op de bouwplaats is beperkt tot een minimum omdat een groot deel van de woning wordt geprefabriceerd in onze werkplaats. Door het gebruik van ecologische materialen is er weinig tot geen Co2 uitstoot, houtbouw leidt tot een substantiële Co2 reductie.

2. Besluit fase (voordelen keuze huis houtskeletbouw)

Na de oriënterende fase komt de besluitvorming. Wat zeer bepalend is voor de besluitvorming is het ontwerp, samen met onze huisarchitect leggen we de basis waarin we rekening houden met uw wensen, de bestemmingsplan regels en de financiële kaders. Door deze stabiele basis heeft u vooraf duidelijkheid over de prijsvorming. Daarnaast heeft ons houtskeletbouw systeem vele voordelen ten opzichte van andere bouwsystemen, denk bijvoorbeeld aan: Energiezuinig, wooncomfort, leefklimaat, goede akoestiek en de strakke afwerking.

Houtskeletbouw besluitfase

Met één van onze adviseurs om tafel om alle mogelijkheden te bespreken. Met de schets als basis, ontzorgen wij u het hele bouwproces.

3. Voorbereidingsfase

Uw keuze is gevallen op houtskeletbouw, door ons procesmatige manier van werken en door onze prefab houtskeletbouw bouwmethode gaan we samen met u de voorbereidingen treffen. We brengen in deze fase alle onderdelen en materiaalkeuzes in beeld. In deze fase worden de puntjes op de i gezet en worden de financiële kaders afgesteld. Door het intensieve voor traject is het voordeel dat wij een gestroomlijnde bouwperiode tegemoet gaan. Geen verrassingen meer tijdens de bouw en een open en transparante werkwijze.

4. Prefabriceren van de houtskeletbouw elementen

Uw houtskeletbouw woning wordt geprefabriceerd in onze productie. De vloer- wand en dak elementen worden vanuit een houten constructie opgebouwd en voorzien van isolatie. De kozijnen worden op de productielocatie geleverd en in de prefab elementen gemonteerd. Voordeel hiervan is dat wij efficiënt kunnen werken en niet afhankelijk zijn van weersinvloeden, zo kunnen we het productieproces gedurende het hele jaar met dezelfde kwaliteit borgen.

Onze productiehal in Enter, hier wordt uw woning geprefabriceerd.
De verschillende elementen vloer, wand en dak worden door houten constructies opgebouwd en voorzien van isolatie.

Houtskeletbouw prefab
Huis Houtskeletbouw bouwfase

5. Bouwfase

Uw houtskelet woning wordt in een tijdsbestek van 1 á 2 dagen wind- en waterdicht op de bouwplaats opgezet. Iedere keer weer een geweldige ervaring! Een groot voordeel is dat er geen vocht in uw woning zit, dit voorkomt droogtijden en zorgt voor behoudt van materialen. Na het opzetten van het houten skelet lopen we samen met u de woning door om de laatste onderdelen als installatiewerk te bespreken, deze werkzaamheden worden tijdens de ruwbouw fase gerealiseerd. Uw woning met als basis het houtenskelet wordt door onze bouwploegen in een aantal weken afgebouwd.

Binnen 1 á 2 dagen uw woning wind en waterdicht. Iedere keer weer een geweldige ervaring!

6. Woonfase

Nu de bouw afgerond is, is het tijd om van uw woning te genieten! Om volledig comfortabel en gezond te kunnen leven, moet de luchtkwaliteit in uw woning perfect zijn. Met een woning van Presolid Home bent u verzekerd dat dit het geval is. De isolatie en ventilatie zijn beide optimaal en bieden alle comfort die u verdient.

In deze nieuwe woning heeft u alle voordelen die geïsoleerde daken, vloeren en buiten- en binnenwanden met zich mee brengen. Hierdoor hoeft u zich over het binnenklimaat en de akoestiek geen zorgen te maken. De zwevende cementdekvloeren op de verdieping beperken het contactgeluid tot een minimum. Daarnaast is de woning energiezuinig, wat betekent dat uw thuis heel comfortabel wordt en voldoet aan alle verwachtingen!
De woning heeft een goede, dempende akoestiek door de thermische schil in de verschillende ruimtes. Hierdoor geniet u van een comfortabel binnenklimaat en strakke afwerking van wanden en plafonds.

Houtskeletbouw woonfase

Een comfortabel binnenklimaat en een strakke afwerking van wanden en plafonds. Door de thermische schil in de verschillende ruimtes heeft de woning een goede, dempende akoestiek.

Bij Presolid Home bouwen wij klimaat bewust.

Houtbouw leidt tot een substantiële CO² reductie.

MAAK EEN AFSPRAAK

Bezoek ons in Enter

Wat is een balansventilatie?

Balansventilatie is een installatie waarbij er evenveel vers gefilterde buitenlucht het huis in wordt geblazen, als dat er vervuilde lucht uit de woning wordt afgevoerd.

De energie van de uitgaande lucht (warmte in de winter, koelte in de zomer) wordt overgedragen aan de binnenkomende lucht.

Vraag vrijblijvend een brochure aan

Brochure postcode beknopt

Nog niet bekend waar u gaat bouwen? Geef dan de postcode aan waar u bouwplannen heeft.

Brochure per post